Kendi oyunumu yapıyorum

Kendi oyunumu yapıyorum

Bilişim labaratuarımız olmasa da evimizde kodluyoruz

24.04.2022 637

SCRATCH NEDİR?

Scratch çocuklar için geliştirilmiş bir kodlama tarzıdır. Scratch, ABD'de bulunan MIT (Massachusetts Institute of Technology) üniversitesi tarafından geliştirilen bir görsel programlama dilidir.

8-16 yaş arası çocukların kullanımına göre tasarlanmış oldukça basit bir arayüze sahip programlama ortamıdır. Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı, istediği fonksiyonları fare ile tıklayıp sürükleyerek animasyonlar, oyunlar ve hikayeler yaratabilirsiniz.

Scratch'te, çocukların bilgisayara kolay komut girmeleri için fare ile sürüklenebilen, renkli, tıpkı lego gibi bloklar oluşturulmuştur. Bu bloklar sayesinde çocuklar, sıkılmadan ve karıştırmadan bilgisayar oyunu, animasyon ve hikayelerini oluşturmaktadır.
Scratch aynı zamanda bir topluluk platformudur. Dünya üzerinden tüm çocuklar yaptıkları oyunları burada paylaşabilir, birbirlerinin oyunlarını oynayabilir ve oyunlarda değişiklik yapabilirler.
Scratch, gelişmiş çoğu ülkelerin devlet okullarında ilkokul –hatta bazı okullarda anaokulu seviyesinden itibaren zorunlu ders olarak öğretilmektedir.


Bu dili kullanarak kendi oyununuzu programlayabilir, kendi animasyonlarınızı oluşturabilir ve yaratıcılığınız dahilinde birbirinden güzel çalışmalar üretebilirsiniz.

 

Programı bilgisayarınıza indirmek için TIKLAYIN (üzerinde sağ tuş Yönetici olarak çalıştırmayı unutmayın)

meb_iys_dosyalar/46/01/746410/dosyalar/2022_04/23092646_scratch-kitabi.pdf

 

Konuyla ilgili tanıtım videosu